Home Back

Om CorkyCoon

::    ::    ::    ::

- Op -

Præsentation.

Jeg hedder Ida, er født i 1976 i Frederiskhavn, flyttede i 1994 til Virum nord for København og i 2011 til Herning, hvor jeg bor i et lille hus sammen med mine 2 skønne drenge fra 1998 og 2000.

Katte har siden barnsben været en del af min hverdag - ikke en hvilket som helst type kat, men den, der på godt vendelbomål, hedder en 'rottekat' også kendt som poly..altså en kat med flere tæer end normalt. En sådan skulle naturligvis også være en del af min hverdag her på Sjælland.
I Vendsyssel er poly huskatte ikke noget særsyn, men det viste sig at være helt anderledes i Københavnsområdet og jeg måtte kigge i andre retninger for at finde en kat, der passede til mig.
Jeg faldt over en poly racekat med et fantastisk sind, en stor solid krop og det smukkeste udtryk - det var naturligvis en maine coon.

Jagten gik ind for at finde en poly maine coon, men det var ikke nogen nemmere opgave end at finde en ditto huskat. Jeg faldt for en skøn bruntabby pige fra Florians, med almindeligt antal tæer, som jeg fik hjem i 1995. 

Siden er interessen for avl, og en hel del flere katte, kommet ind i mit liv og jeg fik mit første kuld i 2001. Polykatten er stadig mit store ønske, men kravene er steget og jeg er endnu ikke stødt på en poly, der også har en type der, for mig, er værd at arbejde med - jeg leder dog fortsat og ved, at der en dag dukker den helt perfekte poly op til mig :-)

Hos mig har kattene adgang til alle rum og en kattesikret altan, så de, selvom jeg ingen have har, har mulighed for at få lidt luft i pelsen.

Når en hunkat skal føde, har jeg i god tid inden opsat minimum én fødekasse og gerne to. Disse er, efter min mening, tilpas store, mørke og private. Hunkattene er dog ikke altid enige i, at de er det bedste sted at føde og jeg har et par gange måttet ligge på gulvet i mere eller mindre flatterende possiturer, for at kunne få lov at agere fødselshjælper. Eneste gang jeg har måttet gå på kompromis med min holdning om, at hunkatten ved bedst, var da en af pigerne havde bestemt sig for, at altanen, en kold, regnfuld efterårsaften og på den bare cement, var det ideelle fødested.

Killingerne vænnes helt fra start til at være meget i hænder og en del af en børnefamilies hverdag. Mine børn er vokset op med katte og killinger omkring sig og de har en helt naturlig respekt og omsorg for dyrene.
En god socialisering af killingerne er meget vigtig for mig: jeg ønsker at kunne sende robuste, kærlige, menneskevante og stabile små væsner med godt temperament ud til deres nye familier.

::    ::    ::    ::

- Op -

Maine Coon - historien om

Af Lea Sandell

Den store og robuste maine coon er en blid kæmpe, som følger med i alt, hvad der foregår i hjemmet. Maine coon-katten er fremavlet af det, som nok er verdens bedste opdrætter: naturen. Netop fordi racen er opstået naturligt, er det umuligt at fastslå præcis, hvordan den blev til, og det har givet anledning til en række legender om den charmerende kats opståen.

Legenderne fortæller historier om alt fra en krydsning mellem en huskat og en rødlos til en fantasifuld fortælling om Marie Antoinettes planlagte flugt fra Frankrig til USA, som dog endte med, at hun blev halshugget, inden hun nåede ombord på båden, og kaptajnen måtte sejle alene til USA med kun hendes ejendele om bord – heriblandt seks langhårede katte som blev forfædre til maine coon-racen.

En af de mest populære legender fortæller, at racen opstod, da huskatte i New England-området i det nordøstlige USA parrede sig med vaskebjørne (Navnet maine coon er inspireret af det engelske ord for vaskebjørn racoon). Indbyggerne i staten Maine syntes, at de første maine coon-katte lignede vaskebjørne. Sandsynligvis fordi den brune klassiske tabby med den stribede, buskede hale var mest almindelig i naturen, og fordi kattene har tendens til at sige en nærmest pippende lyd, der kan forveksles med lyden fra en vaskebjørneunge. I dag ved vi, at historien ikke har noget på sig, da det genetisk er umuligt for en kat og en vaskebjørn at få unger.

Den virkelige historie
Det mest sandsynlige er, at racen opstod som en blanding af korthårede og langhårede katte. Da nybyggere kom til USA og slog sig ned i New England, havde nogle af dem ikke kun pakket alt deres jordiske gods, men også deres firbenede familiemedlem med knurhår.

Efterhånden som landet udviklede sig, begyndte sømænd at bringe langhårede katte til området (det kan f.eks. have været norske skovkatte, som har en slående lighed med maine coon’en og angorakatte). De nye langhårskatte begyndte at parre sig med de korthårskatte, som allerede fandtes på østkysten, og en ny race blev til. Gennem naturens eget avlsprogram overlevede de stærkeste individer, og maine coon’en udviklede sig til en robust kat, der kunne holde til østkystens barske vintre og egnens karakteristiske skiftende vejr.

Allerede i 1800-tallet var maine coon-racen populær på udstillinger i hjemlandet USA, og da en af de første amerikanske katteudstillinger blev afholdt i 1895 i Madison Square Garden i New York, vandt en maine coon-hunkat æren af at være ”best in show”. Senere blev racen sat i skyggen af perseren og andre eksotiske racer, som var kommet til USA, og maine coon-kattene begyndte at forsvinde fra udstillingerne.

I 1959 blev racen ligefrem erklæret uddød, men det viste sig heldigvis at være en overdrivelse, og opdrættere arbejdede hårdt for at få genoplivet maine coon’ens popularitet. Det lykkedes som bekendt, og i dag er det den næstmest populære race i USA (kun overgået af perseren), og her i Danmark er racen også blevet populær.

Stor og robust
En maine coon er en stor og robust kat, og racen er en af de største tamkatte, der findes. Hankattene vejer normalt 6 – 9 kilo, mens hunnerne er noget mindre. De har en lang og solid bygget krop - den længste maine coon, der er registret, målte 121 cm!

Racen findes i en række forskellige farver og farvekombinationer, der er bl.a. hvid, sort, creme, tofarvede og tabbyvarianter. Maine coon-katten hører til blandt de semilanghårede katte, pelsen er tæt, og man kan tydeligt se en ”krave” omkring halsen. Den lange pels kan måske give indtryk af, at racen kræver meget pelspleje, men da det er en naturpels, er den overraskende let at holde. Det er dog nødvendigt at børste den igennem ca. en gang om ugen og være ekstra grundig i de perioder, hvor katten fælder.  

Katte af denne race udvikler sig langsomt, og de kan blive ved med at vokse, til de er 4 -5 år gamle.

Den blide kæmpe
Maine coon-katten er kendt som ”den blide kæmpe”, et tilnavn den har fået på grund af sit velafbalancerede temperament. Den er rolig, loyal og accepterer hjemmets mennesker og aktiviteter med en ophøjet ro. Derfor kan de føle sig lige så godt tilpas i en stor og aktiv familie, som i mere rolige omgivelser. Racen har et socialt væsen og vil have stor glæde af at få selskab af en anden kat. De kommer som regel også godt ud af det med børn og endda også med hunde, kaniner og andre kæledyr.

Maine coon-katte er meget lærenemme og kan let trænes til forskellige ting (de lærer også lynhurtigt at træne deres mennesker!). Det er en meget legesyg race, som har lidt af en klovn gemt i sig. En dryppende vandhane, der indbyder til leg, kan f.eks. straks forvandle denne store, intelligente kat til en fjollet, firbenet klovn. De fleste maine coon-katte elsker at hente ting, deres menneske kaster – ligesom hunde, og faktisk kan deres temperament og sociale væsen minde lidt om en hunds.

De foretrækker lege, hvor de skal fange ting på gulvet med poterne (sikkert et levn fra tiden som professionelle musejægere på gårde og skibe i New England). Maine coon-katte har i det hele taget tendens til at bruge deres poter meget. De kan finde på at gribe om små ting med poterne og samle dem op på den måde, og kan hurtigt få lært at bruge poterne til f.eks. at åbne skabe. Man kan også møde nogle eksemplarer af racen, som spiser med poterne frem for direkte af deres madskål eller slår med poten ned i vandskålen, inden de drikker - denne vane menes at være et andet levn fra oprindelsen som naturkat, der om vinteren måtte slå hul på isen på søerne for at kunne drikke vand.  

De mjaver ikke så tit, men når de gør, er det med en blød og let skinger stemme, som slet ikke passer til deres størrelse. Til gengæld har de et helt arsenal af andre lyde og er kendt for deres usædvanlige, nærmest pippende lyd, som man ikke hører hos andre racer.  

Følger med i alt
En maine coon trives godt som indekat, hvis den ikke har prøvet andet, men hvis du bor i hus, vil den være glad for at kunne komme ud i en indhegnet løbegård eller have.  
Det er en meget social kat, som helst vil følge med i alt, hvad der foregår i hjemmet. De er meget glade for menneskekontakt, men plager ikke om opmærksomhed. I stedet sørger de for at være i nærheden af deres mennesker, holde øje med alt hvad de laver og ”hjælpe til”, når de kan.

Racen er meget kærlig og knytter sig tæt til sin tobenede familie, men selvom den elsker kæleture, er det ikke en udpræget skødekat. Som regel foretrækker maine coon’en at ligge i en stol ved siden af dig i stedet for at ligge på skødet, men det afhænger af den individuelle kats personlighed, og man sagtens møde en skødekat i imponerende størrelse i form af en maine coon.
 

::    ::    ::    ::

- Op -

Køb af kat.

Jeg ønsker det aller bedste for mine katte og sætter derfor nogle krav - der er forskellige alt efter, om det er kælekat eller avlskat du ønsker - til de nye hjem de skal have. Når du kontakter mig, vil jeg stille en del spørgsmål til dine forventninger, ønsker og krav til en kommende kat. Jeg vil vide lidt om hvordan du bor, om du har andre dyr, hvilke forhold katten skal leve under og også spørge til, hvor meget du kender til racen i forvejen - alt dette for at kunne hjælpe med at finde den ideelle kat til dig og det ideelle hjem til mine katte :-) 

Killinger kommer ikke herfra, før de er mindst 12 uger gamle. De er da blevet vaccineret 1. gang, blevet behandlet mod orm og har gennemgået en sundhedsundersøgelse hos min dyrlæge.

Jeg sælger helst ikke katte til hjem, hvor de ikke får selskab af anden kat eller evt. en hund. Katte er selskabelige dyr, der, i de fleste tilfælde, vil trives bedst med en artsfælle - katte har indviklede indbyrdes sociale forhold, som menneskekontakt ikke kan erstatte og to katte er ikke dobbelt arbejde, det er dobbelt lykke :-)

Jeg sælger ikke katte til hjem, hvor planen er, at de skal løbe frit ude i bymiljø. Jeg foretrækker, at katten enten er ren indekat, har adgang til løbegård/indhegnet have eller andet beskyttet miljø. Der lurer mange farer for en fritløbende kat: trafik, sygdomme, ræve, mennesker der ikke kan acceptere, at din kat efterlader visitkort i deres haver eller som simpelthen synes, at lige din kat er så fin, at de er nødt til at tage den med hjem. Alle dyreejere har ansvar for at holde deres dyr på egen grund og det kan i sidste ende betyde, at en ikke katteelskende person, med loven i ryggen, kan få fjernet og aflivet din kat, hvis du ikke reagerer på henvendelser om at holde katten væk fra dennes grund og inde på din egen.

Jeg vil til hver en tid stå til rådighed for mine killingekøbere, med den erfaring jeg har tillagt mig, hvad enten det drejer sig om fodring, leg, pelspleje, udstilling, avl eller andet der har med katten at gøre. Til gengæld vil jeg gerne ind imellem høre til, hvordan det går med katten og er altid glad modtager af billeder - både fordi det er hyggeligt og fordi det hjælper mig til at kende mine linier bedre, når jeg kan følge kattenes udvikling.

::    ::    ::    ::

- Op - 

Pris.

Prisen afhænger af, hvilken type kat du køber: Kælekat eller avlskat.

Fælles for dem begge er, at de er har fået ormekur, er vaccinerede mindst 1 gang, har sundhedsattest samt navlebroksattest fra min dyrlæge, stamtavle fra FIFe og salgskontrakt.
Alle killinger vokser op på kvalitetstørfoder og hjemmelavede katte-delikatesser, der er afstemt efter kattens behov og krav. Det kan fx være råt eller letkogt oksekød, kylling, kalkun, fisk og lam, hvor alt andet end fisken, og til tider kylling, gerne serveres med ben og knogler, så kattene får brugt deres tænder og på den måde mindsker risikoen for tandsten og rødt tandkød.

Læs om tand- og mundproblemer hos katte ved at klikke på denne tekst.

Kælekatte kan fx. være en kat med kosmetiske fejl som små eller forkert satte ører, halfejl, en hvid plet, uønsket pelsfarve, spinkel kropsbygning osv. - fælles er dog, at de ikke har nogen sundhedsmæssig betydning for katten.
Det kan også være, at jeg har solgt de killinger fra et bestemt kuld, som jeg mener skal ud i avl og selvom resten af kuldet måske har avlskvaliteter, så vælger jeg at finde kælehjem til disse. I sjældne tilfælde kan jeg have en killing med navlebrok eller andet, der måske senere kan betyde en udgift til dyrlæge og i så fald er prisen på killingen naturligvis lavere.

Ønsker du en kat, du kan få killinger på, så er det en avlskat du skal købe.

En avlskat er en kat, du køber avlsrettighederne på.
Jeg har ikke krav til, hvilke linier du må eller ikke må parre den til, men sætter stor pris på at blive taget med på råd, hvis du er mindre erfaren eller helt ny i opdræt - dette for racens og kattens skyld, ikke for min egen.
Sammen med en avlskat køber du også det arbejde jeg, og andre opdrættere før mig, har lagt i at komme frem til netop denne kombination af linier. 

Ved reservation af killing betales et reservationsgebyr på 500 kr - dette beløb trækkes fra prisen på killingen ved afhentning, men gives ikke retur, hvis du skulle ombestemme dig og ikke ønske killingen alligevel.
Reservationsgebyret er din sikkerhed for, at jeg ikke sælger katten til anden side og min sikkerhed for, at interessen og reservationen er reel.

Prisen for en kælekat er 3500 kr.
Der vil være klausul i kontrakten på, at katten skal neutraliseres senest som 10 måneder gammel, hvilket skal dokumenteres skriftligt af din dyrlæge overfor mig. Sker dette ikke, da vil kattens status overgå til værende avlskat og du skal betale mig differencen; dvs 4000 kr oveni den pris du allerede har betalt for katten.
En avlskat koster 7500 kr. 
Ved køb af din kat nummer 2 herfra, giver jeg en rabat på 500 kr - uanset om du køber dine 2 katte på en gang eller hver for sig.

Hvis du finder ovenstående priser for høje og overvejer at købe en langhåret kat uden stamtavle, så vil jeg bede dig kigge på denne side inden du forlader min. 

Ind imellem vil jeg have en 'pensioneret' avlskat til salg, der fortjener at nyde sit otium i en lille flok, uden at skulle kæmpe med fertile katte om at bibeholde sin plads i hierakiet.
Prisen på en voksen kat er typisk 1500 kr, der til dels dækker omkostningerne ved neutralisering.
Katten vil selvfølgelig være passet med vaccinationer og alle dens papirer følge med. Jeg sælger kun en voksen kat til et absolut blivende hjem, der passer til kattens temperament og personlighed.

At være opdrætter er ikke en nem vej til penge, det er en meget dyr hobby. Det er ikke kun foder, grus, kattemiljøer og stamtavler der koster, det er også (akut)dyrlæge, parringsrejser, parringsgebyrer, udstilling, diverse sunhedsteste, attester og udgifter i forbindelse med rejser til og fra udlandet, når nye linier tages hjem. En kat, der er bestemt til opdræt, kan også af forskellige årsager, som fx  temperament, udseende eller sygdom, være nødt til at neutraliseres inden den får et kuld.
Alt i alt er det dog en meget givende og interessant hobby, som i de fleste tilfælde går hen og bliver en livsstil :)

::    ::    ::    ::

- Op -

Huskeliste før katten kommer hjem.

Har du allerede en eller flere katte i forvejen, så har du sikkert også alle de ting, som en kat har behov for..og lidt til :)

Er det din første kat, er her en liste over, hvad der er godt at have parat, før din nye kat flytter ind:

  • Transportkasse - køb den stor fra start og vælg en robust model. Transportkassen kan med fordel stilles et hyggeligt sted, så katten kan bruge den som hule og kende den som et trygt sted.
  • Kattebakke - en overdækket kattebakke kan stå de fleste steder og katten kan ordne sine privatanliggender i fred. Gruset spredes ikke så nemt og lugtgener mindskes.
  • Kattegrus - killinger herfra vil være vant til klumpende grus. Bakken er nem at ordne, da klumperne let sorteres fra det ubrugte grus.
  • Mad og vandskål - gerne i tung keramik, så flyttes de ikke så nemt rundt på. Plasticskåle kan i nogle tilfælde give katten acne. Stil skålene i god afstand fra kattebakken.
  • Foder - du vil få en portion af kattens vante foder med herfra. Ønsker du at benytte et andet foder, så væn katten langsomt til det ved at blande det vante foder mere og mere op med det nye. Det er vigtigt at bruge et lødigt foder, der passer til kattens alder og øvrige tilstand. Køb foder hos dyrehandel eller dyrlæge - det du kan købe i supermarkederne er ikke godt nok.
  • Kradsetræ - en gulv til loft model er også ofte et yndet aktivitetscenter og udkigspost. Mindre kan gøre det, men det skal minimum være så højt, at katten kan strække sig helt ud op ad det. 
  • Kam og karte - hold dig langt væk fra plastic og nylon, det gør pelsen elektrisk. Invister hellere i en god bredtandet stålkam, evt med teflonbelægning, og en lille karte med metaltænder.
  • Legetøj - ikke nødvendigvis købt i dyre domme, det kan sagtens være små papirbolde, en selvstjålet hårelastik eller en fjer. Papkasser, evt med udklippede huller til fangeleg, er altid et sikkert hit og kan smides ud, når de har udtjent deres formål.
  • Gå husets planter igennem - flere af vores yndede stueplanter er giftige for katte - se en liste her. Køb evt kattegræs eller en stuebambus, som de fleste katte ynder.
  • Har du ikke allerede læst alle de kattebøger du har kunnet komme i nærheden af, så anbefaler jeg, at du går på biblioteket og låner Politikens Kattebog - her kan du finde stort set alt om katten fra killing til voksen kat.

Er der bare lidt 'gør det selv mand/kvinde' i dig, så kan jeg anbefale dig at kaste et blik på Min Ven Kattens aktivitetsfolder - her er masser af inspiration til nem aktivering af din kat.

::    ::    ::    ::

- Op -

Introduktion af kat nummer to.

Af dyrlæge Gudrun Frantsen

Hvorfor to katte?
"Lykken er - at være to".

Katten er et socialt dyr, og vil gerne have selskab. Når du har besluttet dig til for at få kat, er det derfor en god ide at anskaffe to katte samtidigt. De vil have stor glæde af hinandens selskab, og vil få deres sociale behov dækket på områder, hvor vi mennesker ikke kan være behjælpelige. Dette gælder specielt for katte, der ikke har udendørs adgang.

Mange er bange for, at hvis de får to katte, vil noget af den tætte kontakt til den enkelte kat mistes. Dette er ikke tilfældet.

Har du allerede en kat, vil den sikkert også blive glad for at få en ven. Når du har bestemt dig for kat nummer to, er det vigtigt at tænke på, at den nye kat bør have nogenlunde samme temperament som den "gamle" kat. Herved får de størst mulig glæde af hinanden.

Valget af et bestemt køn er ikke af den store betydning, såfremt du vælger at få kattene neutraliseret (kastreret/steriliseret), inden de er kønsmodne.

Hvorfor kan det være svært med kat nummer to?
Katte passer godt på deres territorium, og vil normalt ikke tillade fremmede katte at komme ind på deres territorium. En kat forsvarer sit territorium ved at udvise aggression.

En kat, der uden videre accepterer at få en ny kat i huset, er en sjældenhed. Jo yngre, katten er, og jo mere socialiseret den er, des nemmere er det at introducere den for en ny kat.

En kat, der har levet som alene-kat og som familiens midtpunkt i flere år, skal som regel bruge længere tid på at vænne sig til at dele plads med den nye kat. Nogle katte vil foretrække helt at fortsætte med at være familiens "overhoved".  I sådanne tilfælde kan kattene lære at leve under samme tag, uden dog at have større kontakt med hinanden.

Tålmodighed må være det ord, der skal siges oftest i forbindelse med introduktion af en ny kat. Katte lader sig ikke tvinge ind i nye forhold; lad derfor kattene få tid, og giv dig selv tid til at lære den ny situation at kende.

::    ::    ::    ::

Hvordan introducerer jeg min nye kat?
Introduktionen af den nye kat skal ske gradvist. Den nye kat bør i begyndelsen isoleres fra den "gamle" kat. Det gøres bedst ved at gøre et værelse klar, hvori der placeret tissebakke, vand og madskål. Lad dette værelse være den nye kats base, hvor den kan føle sig tryg. Det er vigtigt, at den nye kat ikke placeres i områder af huset, der er attraktive steder for den "gamle" kat. Sådanne områder er oftest der, hvor familien opholder sig meget sammen med katten (soveværelser, stuer).  Den "gamle" kat skal have adgang til de samme arealer som før, og det er vigtigt at fastholde de samme ritualer, som før introduktionen af den nye kat. Over-forkæl den "gamle" kat og lad den få mest opmærksomhed: Jo bedre den er i balance, des bedre vil den modtage den nye kat.

Kattene skal lære hinandens lugt at kende. Den nye kat tillades derfor adgang til de rum, den gamle kat normalt færdes i. Imens er den gamle kat lukket inde på det værelse, hvor den normalt opholder sig mest; lad den have lidt lækkerier med og lad helst et familiemedlem være sammen med den. Kattene skiftes herefter til at være fri i huset.

Når du føler, at kattene er rolige og har lært hinandens lugt at kende, uden at blive oprevet af dette, kan man under kontrollerede forhold lade kattene møde hinanden. Det er vigtigt, at kattene under hele mødet forholder sig rolige. Begynder en af kattene at hvæse, eller vise en såkaldt skjult trussel ved at stirre direkte på den anden kat med oprejst bag og hale - med eller uden børster - er det vigtigt at afbryde mødet  med det samme. Der kan forsøges igen på et senere tidspunkt.

Mødet mellem de to katte startes på stor afstand og hvis kattene virker  rolige, bør de kæles for og roses meget.  Dernæst fodres de med lækkerier og de opfordres til leg, stadig med den store afstand imellem. De følgende dage bringes madskålene og dermed kattene tættere sammen. Viser nogen af kattene uro og vrede på noget tidspunkt, flyttes madskålene tilbage til det sted, hvor begge katte opfører sig rolige. Efter nogle dage kan du forsøge at flytte madskålene lidt igen. At fodre og kæle med kattene i deres fælles tilstedeværelse, lærer dem at der kun sker gode ting, når de er sammen og er rolige.

Når kattene kan acceptere hinanden ved tæt kontakt, kan man lade kattene have fri adgang til de samme rum. I starten vil det være bedst, at du overvåger dem, men senere kan du også lade dem være alene sammen. De første gange de skal være alene, bør være for kortere perioder.

Det kan vare fra en time til - i værste fald og sjældent - et par måneder at få to katte til at kunne være i samme rum, men giv jer god tid. Hvis de to katte bliver sat for hurtigt sammen og man overser faresignalerne, kan det komme til at tage dobbelt så lang tid.

::    ::    ::    ::

- Op -

Salgskontrakt.

Standardaftale ved

 køb af kat

Landsforeningen Felis Danica

sammenslutning af de 4 danske racekatteklubber : 
DARAK•JYRAK•KATTEKLUBBEN•RACEKATTEN

Medlem af Fédération Internationale Féline - FIFé

Sælger:                                                                         Køber:

Navn

   

Adresse & by

 

 

Telefon

Mobil

Medlem af (klub)

       

 

     

Andet (e-mail, hjemmeside m.m.)

       

Navn

  

Adresse & by

 

 

Telefon

Mobil

Medlem af (klub)

     

   

Andet (e-mail, hjemmeside m.m.)

     

 

 

 

 

 

 
Information
om katten:

Kattens navn

      

Stambogsnummer

Race

Født

     

     

     

Farve (EMS-kode)

Køn

ID-nummer

     

   Han              Hun

     

Far

Stambogsnummer

   

   

Mor

Stambogsnummer

     

       

Kattens tænkes anvendt til

 

Når katten overdrages, skal den være vaccineret mod kattesyge og katteinfluenca, hvilket dokumenteres med dyrlægeattest.
Eventuelt: Sundhedsattest fra dyrlæge medfølger 
                                 Ja               Nej

 Selskab                Avl          

 

Katten er vaccineret med

Dato

Revaccination skal foretages senest

      

       

     

Katten er dyrlægekontrolleret

Evt  bemærkninger

     

 

Katten har fået ormekur

Dato

Med

    Ja                   Nej

       

     

             

Pris:

Overdragelsespris

                             

      DKK

Alle katte overdrages med Felis Danica stambog.  

Reservationsgebyr

      DKK

Reservationsgebyr betalt den              

Restbeløb

      DKK

Restbeløb forfalder den                         

Sælger forbeholder sig fuld ejendomsret over katten, samt alle dens papirer, indtil den fulde pris er betalt. Der gives ingen returret.

Andet:

Katten skal være mindst 12 uger ved overdragelsen. Katten bør ikke omplaceres, sælges eller aflives uden at sælger informers. Køber forpligtiger sig til på bedste vis at tilgodese kattens behov, hvad angår pasning og trivsel.
Ved eventuel sygdom eller tilskadekomst skal dyrlæge omgående kontaktes. Katten bør mindst én gang om året tilses af dyrlæge.
Ved køb af selskabskat forpligtiger køber sig til at lade katten neutralisere i en alder af max 10 måneder, hvilket dokumenteres overfor sælger ved fremsendelse af skriftlig attest fra dyrlæge. Sker dette ikke, forpligtiger køber sig til omgående at betale sælger bod svarende til differencen mellem selskabskat og avlskat dvs                 DKK

Ved at underskrive denne aftale erklærer såvel sælger som køber at være indforstået med de aftalte vilkår. Begge parter har modtaget et eksemplar af aftalen. Køber bekræfter at have kontrolleret katten og fundet den i orden. Sælger bekræfter, at køber er blevet informeret om evt fejl ved katten, som sælger har kendskab til. Sælger bekræfter, at køber har fået information om fodring, pasning og behandling af katten. Sælges katten med fejl eller mangler, har sælger pligt til at oplyse køber om disse og de er i så fald listet på bagsiden af denne aftale under “særlige vilkår”.

Sted

Dato

    

     

Sælgers underskrift

Købers underskrift

 

Kontrakter af denne art er i følge domskendelse retsgyldige.

::    ::    ::    ::